Törmäsin kahteen nettisaittiin: makuhaku.fi ja kotikokki.net. Molemmat muodostavat omalla tavallaan yhteisöä ruuanlaitosta ja resepteistä kiinnostuneille. Makuhaku pohjaa ihmisten pitämiin ruokablogeihin, kun taas Kotikokki tarjoaa mahdollisuuden jakaa ja arkistoida reseptejä toisten ihmisten kanssa. Molempien avulla löytyi nopeasti herkullisen näköisiä ruokia.

Perinteisesti meidän perhe on kaivanut uudet reseptinsä S-Ryhmän Yhteishyvän mukana tulevasta Ruokamaailmasta. Jotain on myös löytynyt Pirkka-lehdestä ja erilaisista naisten- ja perhelehdistä. Kaikkien näiden ongelma on, että ne ruokavihkoset ja lehtileikkeet hautautuvat epämääräiseen reseptikasaan, josta harvemmin löytää haluamaansa.

Nettipalvelut tietysti ratkaisevat tämän ongelman. Niiden haittapuoli on taas se, että reseptit joutuu käytännössä aina printtaamaan, jotta ohjeet saisi kätevästi keittiöön. Eikä niitä printtejä raaski heittää poiskaan, kun samaa ruokaa kuitenkin laitetaan tulevaisuudessa. Näin se epämääräinen reseptikasa kasvaa vain kasvamistaan. Entäs jos nuo reseptit saisi kätevästi kännykkään, ja mieluiten ilman kalliita datan siirtokuluja. Ja kun oikein heittää propellipään kehiin, niin voisi pohtia miksei kännykkä myös osaisi lukea reseptejä ääneen ja ymmärtäisi lyhyitä puhekomentoja, kuten "seuraava", "toista". Silloin kännykkä voisi vain lojua pöydän kulmalla, eikä siihen tarvitsisi koskea likaisin sormin. Ehkä tällainenkin ratkaisu nähdään vielä jonain päivänä.